Köttgryta med stjälkselleri och senap

·       1 msk ghee

·       150 g bacon eller pancetta

·       800 g grytbitar1 tsk senapspulver

·       1 skivad lök

·       2 morötter

·       2 selleristjälkar

·       1 ½ dl rödvin

·       En hel vitlök

·       1 bouquet garni, dvs n ruska kryddor ihopbundna som en bukett. Denna gången med ett par kvistar timjan och rosmarin samt 2 lagerblad.

·       1 ½ dl bra buljong, förslagsvis egen. Receptförslag hittar du här

·       En ruska bladpersilja

 

Hetta upp ghee i en tjockbottnad rejäl gryta och stek pancettan. Lyft sedan över den på ett hushållspapper. Sväng runt oxköttet i senapspulvret och stek tills de fått fin färg. Lägg därefter i löken, sellerin och morötterna. Fräs tills de precis börjar ta färg. Häll på vin och buljon. Släng därefter i kryddbuketten och vitlöken. På med locket och låt pluddra i tja, ett par timmar. När du känner dig klar med din gryta klämmer du ur vitlöken och rör ner  samt smakar av med salt och peppar. Toppa med pancettan och persilja. Servera med tex kokt broccoli och grönsallad.

 

Föregående
Föregående

Biffcurry med koriander

Nästa
Nästa

Köttgryta med svamp och tryffelolja